Новини

10.11.2019
1007

Вступникам 2020 року - калькулятор для вибору предметів ЗНО

Вступникам 2020 року - калькулятор для вибору предметів ЗНО

Шановні вступники! Для співставлення майбутньої спеціальності та предметів, з яких Вам необхідно скласти зовнішнє незалежне оцінювання, приймальна комісія пропонує традиційний сервіс:

КАЛЬКУЛЯТОР ВСТУПНИКА

Калькулятор розроблено на підставі наказу МОН України "Про затвердження Умов прийому на навчання до закладів вищої освіти України в 2020 році" від 11.10.2019 №1285. Додаток 4 до Умов прийому визначає Перелік конкурсних предметів, творчих заліків та творчих конкурсів для відкритих та закритих конкурсних пропозицій (навчання за кошти державного бюджету або за кошти фізичних та/або юридичних осіб з можливістю переведення на вакантні місця державного замовлення).

Перший конкурсний предмет для усіх спеціальностей (предметних спеціальностей, спеціалізацій) та галузей знань – українська мова та література.

Другий предмет для більшості спеціальностей визначено однозначно (для спеціальностей галузі "Охорона здоров’я" - на вибір вступника: біологія або хімія).

Третій предмет встановлено для більшості спеціальностей на вибір вступником із двох (трьох) можливих, для окремих спеціальностей (Фізична культура і спорт, Правоохоронна діяльність) - творчий конкурс. Для конкурсних пропозицій зі спеціальностей (предметних спеціальностей) галузі знань 01 «Освіта/Педагогіка», які передбачають підготовку фахівців для закладів середньої освіти з навчанням румунською, угорською мовами або вивченням цих мов, вступник може замість третього конкурсного предмету складати вступний іспит з відповідної мови у ДВНЗ "УжНУ".

Якщо як конкурсний предмет встановлено іноземну мову, вступник має право подавати оцінку з однієї з іноземних мов (англійська, німецька, французька або іспанська) на власний розсуд.

 Калькулятор буде доповнено ваговими коефіцієнтами для кожного предмету після затвердження Правил прийому до ДВНЗ "УжНУ" у 2020 році (до 31 грудня) та Переліком предметів для небюджетних конкурсних пропозицій.

Для небюджетних конкурсних пропозицій першим конкурсним предметом є українська мова і література, другий конкурсний предмет обирається ДВНЗ "УжНУ" з математики, історії України, іноземної мови або біології, а третій - визначається для вибору вступником з двох предметів, з яких проводиться ЗНО, або - творчий конкурс (для спеціальностей Фізична культура і спорт, Правоохоронна діяльність). Важливо: для небюджетних конкурсних пропозицій на спеціальності 221 «Стоматологія» та 222 «Медицина» другий і третій предмет обирається ДВНЗ "УжНУ" із переліку: біологія, математика, фізика, хімія

Звертаємо також увагу, що реєстрація для участі в пробному зовнішньому незалежному оцінюванні триватиме з 3 до 24 січня 2020 року на сайті відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти. У 2020 році пробне зовнішнє незалежне оцінювання з української мови і літератури відбудеться 21 березня, з історії України, з математики, з біології, з географії, з фізики, з хімії, а також з іноземних мов (англійської, іспанської, німецької та французької) – 28 березня. У день проведення пробного тестування кожен зареєстрований учасник може скласти тест з одного навчального предмета.

 Графік проведення ЗНО-2020 (за інформацією офіційного сайту УЦОЯО):

Приймальна комісія

Категорії: