Новини

07.11.2019
605

Життя без наркотиків: для першокурсників УжНУ провели повчальну лекцію

Життя без наркотиків: для першокурсників УжНУ провели повчальну лекцію

Щороку в Україні спостерігають стрімкий зріст тенденції вживання наркотичних та алковмісних речовин. Аби запобігти їх розповсюдженню серед студентів, в УжНУ запросили лекторку із Дніпра.

Крістіна ТОВТ

помічниця ректора УжНУ

Захід ініційований Ужгородським національним університетом спільно з громадською організацією «За життя». До нас приїхала лектор із Дніпра Світлана Валеріївна Вознесенська. Наша мета основна – це не налякати ніяким чином студентів. Наша мета  — інформувати студентів про те, що насправді проблема наркоманії є уже важливою. На даний момент рік наркоманії все знижується і знижується. На жаль, діти починають вживати наркотики ще в шкільному віці.

Світлана Вознесенська читає лекції не лише в рідному Дніпрі, а і в різних куточках України. Минулого року на волонтерських засадах тільки у своєму місті вона зібрала близько 4000 представників молоді.

Світлана ВОЗНЕСЕНСЬКА

Президент фонду «За світ без наркотиків» в Україні (м. Дніпро)

Я не знаю жодної мами, я не знаю жодного батька, котрі мріють про те, щоб їхня дитина стала наркозалежною. Можливо, батьки не розуміють, який ми вклад робимо. Нехай не 100% дітей, адже багато залежать від середовища, від соціальних факторів. Та більшість, коли їм запропонують, то принаймні подумають, робити їм це чи ні.

На лекцію запросили близько 700 студентів-першокурсників УжНУ, аби розповісти їм про небезпечні наслідки вживання наркотиків. Їхнє ставлення до них – у більшості негативне.

Віктор ГУРЦИК

студент-першокурсник УжНУ

До всього негативне. Я з дитинства займаюся спортом і батьки мене привчали до здорового способу життя. Різко негативне до цього ставлення, адже це псує здоров’я.

Вікторія ІЛИК

студентка-першокурсниця УжНУ

Це вбиває здоров’я. Навіщо? Я ніколи не пробувала ні наркотики, ні куріння, ні алкоголь.

Олександр СУБОТА

студент-першокурсник УжНУ

Цілком негативно ставлюся. Я вважаю, що пити і курити для здоров’я людини взагалі неправильно. Треба намагатися вести здоровий спосіб життя.  

Слухачам лекторка продемонструвала, як виглядає людина під впливом алкоголю, чи наркотиків. Спілкування ж зі студентами УжНУ, на її думку, пройшло плідно. Її девіз: потрібно змінювати не лише себе, а й намагатися змінити суспільство, в якому живемо.

 

 Uzh Inform 

Категорії: