Новини

18.06.2019
1386

Людмила Симочко представила УжНУ на міжнародній конференції в Албанії

Міжнародна конференція «9th INTERNATIONAL CONFERENCE OF ECOSYSTEMS»,  пройшла в м. Тирана (Албанія) з 7 по 10 червня 2019 року і була присвячена питанням дослідження природних і трансформованих екосистем, збереження біорізноманіття та охорони довкілля.

 Конференцію проведено за сприянням Міжнародної асоціації охорони довкілля і здоров’я, а також за участю провідних університетів Сполучених Штатів Америки, Італії, Албанії, Туреччини, Німеччини, Македонії. Доцента кафедри ентомології та збереження біорізноманіття, біологічного факультету, старшого наукового співробітника НДНЦ молекулярної мікробіології та імунології слизових оболонок Людмилу Симочко було запрошено у якості кейнот спікера та члена міжнародного наукового комітету. На пленарному засіданні вона презентувала доповідь «SOIL MICROBIOME OF FOREST ECOSYSTEMS: DIVERSITY AND FUNCTIONAL CHARACTERISTICS» у який представила результати багаторічних досліджень  мікробіому ґрунту пралісових екосистем. Доповідачку було нагороджено дипломом за кращу презентацію.

Загалом, у конференції прийняли участь науковці з 10 країн. Плідна робота конференції завершилась обговоренням подальшої міжнародної наукової співпраці у дослідженні функціонування екосистем між Ужгородським національним університетом та університетами США, Албанії, Італії, Туреччини, Німеччини. Доповіді учасників конференції опубліковано у збірнику.

 

За інформацією біологічного факультету

Категорії: