Новини

01.09.2016
5043

В УжНУ першокурсників урочисто посвятили у студенти

Сьогодні, 1 вересня, студенти, батьки, викладачі, працівники університету зібралися  біля центрального корпусу УжНУ задля участі в  урочистому зібранні, присвяченому початку нового навчального року.  Подія розпочалася з виконання Державного Гімну України університетським хором «Боян», який підхопили присутні на торжестві. 

Ректор університету Володимир Смоланка, вітаючи студентів з їх першим студентським днем, наголосив: «Ви закінчили школу, у вас були прекрасні вчителі, у вас було добре навчання, адже саме тому ви стали студентами Ужгородського національного університету. Але зараз майже все змінилося. Ви поступили  в університет, який є одним з кращих, тут чудові викладачі, педагоги, у вас з’являються нові можливості реалізувати свою мрію. Кажу вам з власного досвіду - шкільні та університетські друзі залишаються з вами на все життя! Тут минуть ваші найкращі роки, багато хто зустріне своє кохання. Перед вами відкриваються нові можливості, нові горизонти. Ми чекаємо від вас, щоб ви були активними, ініціативними, відкритими. Вам розбудовувати майбутнє нашої України, і саме вашими зусиллями вона стане модерною європейською державою».

 На зібранні була присутні члени офіційної делегації чеського краю Височіна, очолюваної головою крайового уряду Зденеком Кадлецом. Привітав студентів зі святом й Ужгородський міський голова Богдан Андріїв, а поет Микола Гнатюк виголосив спеціально написані до цієї події свої поетичні рядки.

Святкуванню Дня знань сприяла чудова погода й добрий настрій, що особливо відчувався в першокурсників, які вперше зайшли до університету не як школярі чи абітурієнти, а як його повноправні господарі. З окремими з них нам вдалося поспілкуватися:

Наталя Сов’як: «У мене враження чудові, купа емоцій! 

 Я поступила на філологічний факультет, відділення журналістики, і чекаю активного навчання та нових друзів».

Юрій Долинич: «Відчуття просто неймовірні! Я довгий час мріяв займатися історією, і поступив саме на історичний факультет. Це була моя найзаповітніша мрія, і вона здійснилася».

Валерія Приходько: "Мені в університеті дуже подобається, тут мої друзі, старші колеги і мене тішить, що тепер я серед них. Я поступила на факультет міжнародних відносин, і ми вже мали першу лекцію, яку провів декан факультету Микола Палінчак. Я переконана, що вчитися буде дуже цікаво". 

Андрій Ландовський: "Я дуже задоволений, що поступив до Ужгородського національного університету, хочу отримати фундаментальні знання в юридичній справі.

Можливо, багато моїх однолітків вибрали інші міста, але я ужгородець і дуже люблю рідне місто, тому залишати його не хочу».

На зібранні першокурсники пройшли урочисту посвяту, отримали з рук ректора Володимира Смоланки символічні ключ та студентський квиток. 

Свій пісенний талант ужгородському студентству дарували співачка Валентина Козлова та фіналістка «Голосу країни» Анна Шміляк. Урочисте зібрання завершилося «Молитвою за Україну».

О 18.00 святкування продовжилося концертом для студентської молоді. «Запалюватимуть» гурти Чаламада, This Is Madonna,  Forbidden Wish, Станція Л. Також виступатимуть Анна Шміляк, Віра Сентипал, Олександр Олень та інші виконавці.

 Олексій Шафраньош,  прес-служба УжНУ
        Фото: Вероніка Кобаль

 

 

 

Категорії: