Новини

14.08.2014
2099

Функціональні і якісні веб-сервіси – важлива складова сучасного університету!

Сьогодні одним із найважливіших каналів зв’язку між університетом та абітурієнтами, студентами й іншими зацікавленими відвідувачами є Інтернет-мережа. Сучасні веб-сервіси дають змогу споживачеві отримувати найсвіжішу інформацію про виш і його діяльність у найкоротший термін. Тож ННІ інформаційно-комунікаційних технологій ДВНЗ «УжНУ» постійно працює над удосконаленням таких сервісів, їхнім пришвидшенням та підвищенням комфортності користування.

ННІ ІКТ пропонує до Вашої уваги короткий огляд того, що вже вдалося досягти і що ще заплановано для якомога вигіднішого позиціонування Ужгородського університету у веб-мережі та максимальної зручності користувачів.

Встановлено абсолютний рекорд відвідування

Під час вступної кампанії встановлено абсолютний рекорд відвідування офіційного веб-сайту ДВНЗ «УжНУ»: 5 серпня 2014 року, за статистикою Google Analytics, зафіксовано 6442 сеанси відвідувань:

 

Ясна річ, така висока відвідуваність безпосередньо пов’язана зі вступною кампанією, зокрема публікацією рейтингових списків абітурієнтів та переліків зарахованих на навчання студентів. Утім ми засвідчили й виразну тенденцію до зростання популярності сайту й надалі.

З інших характерних ознак – суттєво більшає входів з мобільних пристроїв: смартфонів, планшетів тощо. Так, аналіз статистики сайту за останній місяць показав, що майже кожен п’ятий відвідувач – «мобільний»! У зв’язку з цим удосконалення недавно презентованого мобільного додатку стає ще більш актуальним і виправданим завданням.

Популярність сайту серед відвідувачів мережі Інтернет підтверджується і його високими позиціями в національних (3-є місце з-поміж 283 ресурсів такого типу в каталозі i.ua) та міжнародних (11-й пункт серед 133 зареєстрованих українських університетів у переліку 4icu) рейтингах університетських веб-сайтів.

 

Пришвидшено роботу сайту

Зі значним побільшанням відвідувачів закономірно зросло й навантаження на веб-сервер. Наслідком нещодавного ґрунтовного аналізу роботи нашого ресурсу стала масштабна оптимізація коду. У підсумку реальна швидкодія зросла, а навантаження на веб-сервер знизилося в кілька разів, що, безумовно, позитивно відіб’ється на комфортності перегляду офіційного сайту УжНУ у веб-браузерах користувачів.

 

Розроблено офіційний Android-додаток до веб-сайту університету

Нещодавно розроблений перший офіційний Android-додаток «УжНУ: Інфо-центр» на допомогу студентам гарантує зручний перегляд і завантаження розкладів та оголошень від деканатів факультетів.

Оскільки більшу частину актуального наповнення Інфо-центру відповідні підрозділи надсилають безпосередньо перед навчальним періодом і під час семестрів (публікація розкладів, графіків, оголошень тощо), сподіваємося на значне зростання популярності розробленого додатку ближче до вересня. Хоча понад 200 його завантажень з офіційного сайту за 2 літні місяці, фактично під час перерви у навчанні, – уже показові!

Найближчим часом вийде оновлена версія додатку, що уможливить швидкий і зручний перегляд новин, які опубліковані на офіційному сайті УжНУ.

 

Додаткові сервіси

Нагадуємо, що веб-сайт УжНУ також містить такі корисні сервіси:

  • Зворотний зв’язок з адміністратором сайту, завдяки якому легко і зручно залишити відгук, висловити ідею, зауваження, повідомити про помилку, проголосувати «за» чи «проти» вже наявної пропозиції (жовта панель з лівого боку сторінки). Цей сервіс дає змогу зробити наш сайт кращим для Вас і завдяки Вам! Зауважимо, що повідомлення мають стосуватися лише функціонування сайту. Питання щодо навчання, роботи Приймальної комісії тощо слід адресувати на офіційну електронну скриньку ректорату official@uzhnu.edu.ua або Приймальної комісії: admission@uzhnu.edu.ua.
  • Розділ «Доступ до публічної інформації», у якому визначено порядок запиту на отримання публічної інформації, є доступні для завантаження форми запиту, а також перелік відомостей, що становлять державну інформацію, затверджений Наказом Міністерства освіти і науки України  №273 від 28 березня 2008 року. Крім того, за допомогою вбудованої електронної форми можна надіслати запит на отримання публічної інформації прямо з нашого веб-сайту.
  • Систему повідомлення про помилки – наприкінці тексту сторінок і новин розміщено відповідне повідомлення. У разі виявлення в тексті помилки, ви можете її виділити мишею й натиснути на комбінацію клавіш Ctrl+Enter. У вікні, що з’явиться, слід залишити свій коментар до помилки й натиснути «Надіслати». Редактор сайту отримає Ваш сигнал і виправить помилку самостійно.
  • Систему пошуку на сайті – міститься у правому верхньому кутку веб-сторінки.
  • Офіційний канал YouTube Медіацентру УжНУ, на якому можна переглянути чимало цікавого відеоматеріалу з багатогранного життя університету.

Звичайно, робота над удосконаленням веб-сервісів на цьому не припиниться. Незабаром завершимо збір й актуалізацію розміщених на сайті інформаційних матеріалів, які згодом будуть передані на переклад англійською мовою. Крім того, сподіваємося на активність деканатів щодо вчасного й максимально повного розміщення корисних інформаційних матеріалів, розкладів, оголошень в Інфо-центрі нашого ресурсу. Тільки в такому разі веб-сайт УжНУ й розроблений Android-додаток приноситимуть студентам усіх форм навчання справжню користь.

В.о. директора ННІ ІКТ О. В. Дубів

E-mail: admin@uzhnu.edu.ua

 

Категорії: